Vegan Parmezaanse kaas

Opgegroeid in een Italiaanse familie ging er geen dag voorbij zonder een flinke schep geraspte kaas over de pasta heen.

Ik ben nooit een hele grote fan van kaas geweest maar Parmigiano over mijn bordje pasta was toch iets wat ik miste toen ik besloot vegan te worden.

Gelukkig vond ik al heel snel een plantaardige variant op de strooikaas. Deze variant staat binnen enkele minuten op tafel, het bevat maar een paar ingrediënten en is tot mijn grote verbazing minstens zo lekker als de echte strooikaas uit Italië. Ideaal als topping op ovenschotels, risotto of over Grandmothers Bolognese recept maar dan vegan.

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • ½  theelepel zout.
  • ½ theelepel knoflook
  • ½ theelepel uienpoeder

Benodigdheden

Een keukenmachine, foodprocessor of hakmolen en een afsluitbare pot om het strooisel in te doen. Hoe maak je het? Heel simpel! Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles totdat het de consistentie heeft van strooikaas. Bewaar je vegan parmezaanse kaas in een afgesloten pot in de koelkast!