Vegan bolognese saus

De zwaargewicht kampioen onder de gehaktsauzen die zo authentiek en lekker smaakt dat je bijna vergeet dat hij uit planten bestaat!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 gepelde ui fijngesneden
  • 1 waspeen geraspt (120 gram)
  • 2  steeltjes selderij fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel oregano
  • 1 wijnglas rode wijn (vegan)
  • 1 longdrinkglas groentebouillon
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 pak vegan gehakt stukjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (gemalen)

Bereiden

  1. Om te beginnen warm je de olie op in de pan en fruit je op laag tot middelmatig vuur de fijngesneden knoflook en ui. Zodra dit na een paar minuten zacht gefruit is en glanst voeg je daar de wortel en selderij toe. Stoof het geheel goed door, tot alle groente zacht is en begint te geuren.
  2. Voeg nu de vegan gehakt toe en zet het vuur iets hoger. Blijf roeren in de pan zodat er niets kan aanbranden. Schenk nu de wijn toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
  3. Voeg nu gepelde tomaten, laurierblad en oregano toe en roer alles goed door.
  4. Laat de saus nu minstens een uur lang pruttelen op laag vuur, met de deksel op een kiertje. Vergeet niet om zo nu en dan de saus door te roeren en voeg eventueel in kleine hoeveelheid steeds wat bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de saus niet aanbrandt of te dik wordt.
  5. Kook als de saus bijna klaar is de pasta al dente in een ruime pan met flink zout water.
Serveer je bordje vegan spaghetti Bolognese met een paar lepels Vegan Parmezaanse kaas eroverheen om het feestmaal compleet te maken. Buon appetito!